Teateranmeldelse: Piaf & Aznavour

Tre stjerner *** - en hyggelig cabaret med en hymne til kærligheden Der er genhør med en række af Edith Piaf og Charles Aznavours største sange, når de fortolkes af Kirsten Siggaard og Kim Hammelsvang. Enkelte går rent ind.
Kirsten Siggaard og Kim Hammelsvang i cabaret´en Piaf og Aznavour. Fotos: Det Ny Teater.
23-03-2019 07:42:36

To af Frankrigs største sangere vækkes til live i OFF Det Ny´s cabaret Piaf & Aznavour med undertitlen Hymne til kærligheden.
De to legendariske sangere, der om nogen har bidraget med storladne franske ballader og sange, portrætteres af henholdsvis Kirsten Siggaard og Kim Hammelsvang, mens Jan Hertz har iscenesat forestillingen.

Cabareten tager udgangspunkt i et tilfældigt møde i gadelampens skær i en ellers mørk parisisk gade, og i et besøg på en lille café, for i virkelighedens verden mødtes de to franske kunstnere, kun mens Charles Aznavour var ganske ung: Han gik til undervisning hos Edith Piaf, der var betydelig ældre.

I cabareten bliver der genhør med nogle af Piaf og Aznavours største og mest karakteristiske sange, de fleste i en udmærket dansk oversættelse, enkelte på originalsprog eller engelsk.

Sangene afspejler datidens tidslomme, men kunne i princippet være skrevet i dag, hvor livet på godt og ondt, med kærligheden, den ulykkelige forelskelse og jalousien, leves og tolkes, som det enkelte individ nu formår det.

Kirsten Siggaard har flere gange prøvet kræfter med Piaf. Første gang på Det ny Teater tilbage i 1991. Os, der oplevede forestillingen dengang, har den fortsat i frisk erindring for der stod hun, som var hun Piaf selv: Iklædt den sorte kjole, den kraftige mascara over øjnene, kors om halsen og i statur skrøbelig, lille og sart, men med en stemme så kraftfuld.

Kirsten Siggaard har stadig mange meget stærke strejf af Piafs stemme i sin, men formår i Piaf & Aznavour kun momentvis at komme ud over scenekanten.

Kim Hammelsvang fortolker fint en række af Aznavours sange, og især i de engelske med den karakteristiske franske accent, når han publikum. Og når han synger sangen What makes a man, som Charles Aznavour i øvrigt selv i sin tid skrev teksten til, bliver det så intenst og stærkt, at man må knibe sig selv i armen: Bravo!

Piaf & Aznavour er en hyggelig cabaret med strejf af kærlighed, men forestillingen komme desværre ikke helt ud over scenekanten. Derfor tre stjerner.

Forestillingen spiller til og med tirsdag den 26. marts