Naturen er min største kilde til frihed

På Bornholm bor og arbejder Ingeborg Griegel – indehaver og designer bag tøjbrandet Okker-Gokker. Naturen på øen inspirerer til designs og hun nyder gåture i skoven og ved stranden som et aktivt valg for at undgå stress i en travl hverdag.
04-05-2019 14:33:24

Ikke langt fra Dueodde strand – som nabo til Dueodde Fyr – omgivet af marker med islandske heste, får, fritgående høns, ænder og gæs bor Ingeborg Griegel, indehaver og designeren bag tøjmærket Okker-Gokker.

- Jeg flyttede her til Bornholm i 2013 og har ikke fortrudt et eneste sekund. Her er vidunderligt, siger hun.

I 2006 bliver Ingeborg Griegel ansat af den daværende indehaver og designer bag brandet Okker-Gokker og udgjorde sammen med tre øvrige ansatte det team, der sammen skulle styre produktionen. Og i 2011 overtog hun firmaet.

- På daværende tidspunkt havde vi hovedsæde i København, men jeg ville gerne udvikle brandet med nye tanker og energi og fokusere 100 procent på naturmaterialer, økologi og bæredygtighed, og det harmonerede langt bedre med Bornholm, siger Ingeborg Griegel, der sammen med sin mand Rene Lund traf beslutningen om at flytte fra Frederiksberg til den grønne ø efter et weekendophold på øen.

- Vi blev fuldstændigt bjergtagede af naturen og den rene luft og følte, at her kunne brandets grønne tråd komme til rette samme med Bornholms fokus på bæredygtighed.

 

Skøn kontrast

Privat bor familien bag firmaet på et lille landbrug hvor de forsynes af egne grøntsager, frugt, kød og æg. Energien er også selvforsynende i form af solcelle-paneler på taget.

Og Ingeborg Griegel er ikke i tvivl om, at det er livet på Bornholm, der giver anledning til at trække vejret og kigge på stjernerne, ligesom det er kontrasten mellem de mange timer ved computeren og designbordet og gården på Dueodde med de mange dyr, der giver hende energi.

- Det er her på ejendommen, at jeg tanker op. Det at jeg kan komme hjem til det her gør, at jeg kan arbejde så meget, som jeg gør.

- Dyrene giver mig ro og en anledning til at slippe de ydre tanker og bare være i nuet. Jeg har brug for den ro og nærkontakt, et dyr kan give, siger Ingeborg Griegel og sende de to islandske heste et taknemmeligt blik.

 

Født i Norge

Ingeborg Griegel er født og opvokset i Norge.

- Mit forhold til naturen er meget tæt.

- Det har selvfølgelig noget at gøre med, at jeg kommer fra Norge og jeg har tidligt haft en interesse i at ville naturen det bedste.

- Alt begynder i naturen og alt ender der. Så vi skal tage vare på den. Andet kan vi ikke være bekendt.

- Naturen er enestående og min måde at få inspiration på. Den giver mig noget særligt og er min største kilde til frihed. Naturen er en stor del af mig, siger Ingeborg Griegel.