Island mellem gejsere og gletsjere

Island er en spændende vulkanø - kold udenpå og varm indeni – og kan nu opleves sammen med rejselederne, Lily Bahnsen og Anne Hansen Aamand, der gennem en årrække har besøgt Island, og derfor har en stor viden om landet.
13-04-2019 09:18:03

-Vi tilbyder rejser, hvor vi besøger kendte attraktioner som Thingvellir sletten. Den er eneste sted i verden, hvor de to kontinentalplader, som Island ligger på, kan ses over havet. Vi skal også opleve gejseren Strokkur, der energisk springer to til fire gange i timen, fortæller Lily Bahnsen, der ligeledes glæder sig til at besøge det imponerende vandfald Gullfoss i to etager og det enestående Landmannalaugar i højlandet med smukke, farverige lavafjelde.

Rejsen byder endvidere på besøg hos en mælkeproducent, et geotermisk kraftværk og et lavacenter, hvor det er muligt at blive klogere på den varme undergrund.

- Og et stop ved Seljalandsfossen er selvfølgelig også med, fordi vi kan gå bagom vandfaldet, supplerer Anne Hansen Aamand.

- Vi vandrer dagligt i naturen. Både ad jævne skovstier og mere udfordrende fjeldstier og en enkelt dag besøger vi Reykjavik, siger Anne Hansen Aamand og understreger, at der hele tiden vil være god tid til at opleve naturen.

Livgivende natur-wellness

Vejret i Island er omskifteligt, men uanset hvordan det arter sig, er det ifølge rejselederne altid dejligt at slutte en aktiv dag af med et afslappende bad i en af landets mange naturligt varme pools.

- Secret Lagoon er vores favorit bassin, fordi vandet er rent kildevand opvarmet af den varme undergrund, og hvor en gejser springer lystigt i baggrunden, fortæller Lily Bahnsen.

Bassinet er højst 1,3 meter dybt og vandet varmt og indbydende. De fleste flyder stille rundt i meditativ nydelse eller sidder i smågrupper og hyggesnakker. Det er natur-wellness på ægte islandsk.

Rundt om bassinet er der er en anlagt sti, hvor man kan køle af på en lille spadseretur. Man kan også betragte de boblende kilder og de opdyrkede marker og drivhuse, hvor man på grund af jordens varme kan dyrke grøntsager, der ellers ikke tåler det islandske klima.