Den gamle kaffefarm er åben for turister

Farmen opfylder international øko-standard. Bor man på ejendommen, tilbydes mad fra de lokale marker tilberedt i gårdens køkken af lokale medarbejdere.
19-01-2019 10:00:04

Fazenda Alliança er i dag Josefina Durinis livsprojekt. Her kan hendes passion for arkitektur og bevarelse af både bygninger, natur og landskab finde sammen omkring begreber som biodiversitet, sundhed og smag.

Hendes farm var en af ​​de første familieejede bedrifter i området til at investere målrettet i økologisk produktion. Og farmen har i otte år været økologisk certificeret i Brasilien.

Farmen er også godkendt efter den franske og internationalt anerkendte standard Ecocert. Der er tale om en uafhængig økologisk certificeringsinstans, stiftet i 1991 i Frankrig. Ecocert har primært til formål at fastsætte miljøstandarder inden for landbrugsvarer, kosmetik og tekstiler. Ecocert er udbredt over det meste af verden.
 

Vil tiltrække turister

Foruden at opfylde brasilianske og internationale økologiske standarder gør man på Fazenda Alliança meget ud af at involvere de lokale kræfter i området.

Et af målene med farmen er også at fremme landdistriktsturismen. Der er således talrige muligheder for at overnatte på farmen, som naturligt nok også tilbyder ophold med mad fra landbruget inkluderet. 

Ifølge ejeren er der desuden en række kulturelle og naturmæssige udflugtssteder i lokalområdet.
 

Tager hånd om lokalbefolkningen

Der arrangeres vandreture i og omkring farmens grøntsagshave og frugthave, ligesom man kan besøge de bøfler, der er rygraden i den økologiske produktion af bøffelmælk og -kød på stedet. Offentligheden kan også komme og selv udvælge sine grøntsager og frugter eller gå på opdagelse i farmens have, der blandt andet også kan fremvise en række eksotiske eksempler på brasilianske frugter samt på planter fra en række forskellige lande.

Josefina Durini benytter også »Fazenda Alliança« til at undervise lokalbefolkningen i landbrugsarbejde, fordi hun derigennem ønsker at udbrede sine tanker og idéer om bæredygtighed.