Anden - Matthesen – King of standup

***** - Det er grænseoverskridende og langt fra politisk korrekt, og alligevel ustyrligt morsomt og genialt i sin opsætning: Anders Matthesen beviser med sit 25 års jubilæumsshow, hvorfor han er King of standup.
29-10-2018 07:57:33
Der blev ikke langt fingre imellem da Anders Matthesen gik på scenen til premieren på hans 25 års jubilæumsshow i Royal Arena i København. Et show der gentages de kommende dage i København, inden det bliver vist i Jyske Bank Boxen i Herning.
I et kvart århundrede har standup´eren og komikeren holdt sig på toppen – imponerende flot i en zapper-tid, hvor vi som seere skifter kanaler og programmer på tv hurtigere, end vi kan ramme en tast på mobilen.
Og ikke uden grund har Anden, som han også kaldes, hørt til i den absolutte elite i comedy og standup i 25 år. Han formår med charme, selvtillid, og en snørklet tilgang til livet og komikken, og i dette tilfælde med et gigantisk sceneshow, at sætte sig selv i centrum, om end han lader publikum tro, at det er os, der bestemmer, hvordan showet skal udvikle sig. Lige indtil han selv i den grad tager styringen i bussen, som han selv udtrykker det.
Der er masser af særdeles grovkornet humor i showet, hvor der samtidig ikke er sparet på ”de franske gloser” om man forstår, men som Matthesen i showet selv forklarer - er det jo bare ord. Det, som virkelig gælder, er intentionen bag ord, der siges. For er det bedre at sige f- eller n-ord, fremfor at sige ordene fuldt ud?
Ord er der mange af og Anden sluttede af med et par sande perlerækker, leveret i et hæsblæsende tempo, der tog luften fra langt de fleste i den tætpakkede Royal Arena. Også her tager han munden fuld ved at tro på, at han kan fylde Royal Arena ved en håndfuld stadionshows, og efterfølgende indtage det jyske. Og mon ikke det lykkes?
På premieredagen var solgt 80.667 billetter i forsalg, og mon ikke anmeldelserne bevirker, at resten af de udbudte billetter sælges.
I showet møder man en række af Anders Matthesens sjove, og underfundige figurer, blandt andre den musikglade skolelærer Arne Nougatgren, Lennart fra Revymusset, og ikke mindst en af figurerne fra hans tv-succes Jul på Vesterbro: Stewart Stardust. Sidstnævnte er så langt fra politisk korrekt, men det er Stewart tydeligvis helt lige glad med. Og som publikum til et Matthesen show ved man, at der gås til kanten – og visse steder over stregen. Det er præmissen, det ved man, og det er det, som mange kommer efter!
Også et ustyrligt morsomt indslag, en blanding mellem Vild med dans og Masterchef, bliver det plads til, ligesom Anden efter publikums valg bliver fyret af i den medbragte kanon. Læg dertil, at han formår at binde hele showet elegant sammen, og med en flot afrunding, hvor alle løse bolde smidt i luften undervejs, gribes til sidst: Klasse.
Flere gange i showet ”blottes” livet i Matthesens familie og i et skønt strip-nummer, med en sjov afslutning, blotter han sig selv: ”Hvordan fanden skete det”
I det mere end to timer lange show, bliver der ikke sparet på konfetti, ild, lyd, lys, og spektakulære kostumer. Således er Anden indledningsvis iført krone og indhyllet i damp og en meterlang kappe: Anders Matthesen er konge af standup!
Anden 25 er genialt instrueret af Nikolaj Cederholm – vi kan næsten ikke vente til 40-års jubilæet!
 
Spilleplan:
26. og 27. oktober i Royal Arena, København
1. og 2. november i Jyske Bank Boxen, Herning